Tjentište – Trening za predstavnike medija na temu Strateška procjena utjecaja na okoliš i Procjena utjecaja na okoliš

WWF je zajedno sa partnerima iz 5 zemalja inicirao projekt pod nazivom “Civilno društvo zagovara ekološki prihvatljiv društveno-ekonomski razvoj (CO – SEED) “, u sljedećim zemljama: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Turska; dok WWF Adria iz Hrvatske ima savjetodavnu ulogu u projektu.

Projekt CO-SEED ima za cilj doprinijeti održivom upravljanju prirodnim resursima kroz poboljšanje regulatornog okvira, participativnijim i transparentnijim procesima odlučivanja, koji uključuju aktivnu skupinu organizacija civilnog društva te povećanu pozornost medija na temu, koje bi u konačnici trebalo donijeti dobrobiti cjelokupnom društvu.

Specifični cilj – do završetka aktivnosti organizacije civilnog društva u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj će biti uključene kao ravnopravni sudionici s javnim sektorom i stručnim tvrtkama u nacionalnim procesima zakonodavnih izmjena i odlučivanja o Strateškim procjenama utjecaja na okoliš i Procjenama utjecaja na okoliš kroz, između ostalog, povećanu pozornost medija.

WWF je jedna od vodećih svjetskih nevladinih i neprofitnih organizacija za zaštitu prirode. Rad u  Bosni i Hercegovini započeli su 2005 godine. Kroz niz od 12 godina WWF provodi projekte kojima je cilj zaustaviti degradaciju prirodnog okoliša i izgraditi budućnost u kojoj ljudi žive u skladu s prirodom. Kroz aktivnosti WWF podržava ekološko upravljanje slatkovodnim i šumskim resursima, jačanje učinkovitosti zaštićenih područja te poboljšava pravne i regulatorne okvire u sektoru okoliša. WWF-ov ured u Bosni i Hercegovini je dio regionalne mreže – WWF Adria – čije je sjedište u Zagrebu, koji je aktivan u Hrvatskoj, Albaniji, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji.

 

DOWNLOAD: